Σε ένα φιλικό κλίμα και με δημιουργική διάθεση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ειδική συνάντηση εργασίας, με σκοπό την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση της συντακτικής – επιστημονικής ομάδας της διμηνιαίας επιθεώρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “πρΟΤΑση” από την Κύρια Ερευνητική Ομάδα που συντονίζει το Ερευνητικό Έργο Καινοτομίας «“Πικέρμι 123”: Δημιουργία Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας, στη Δημοτική Ενότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, έργο παγκόσμιας σημασίας, με ανάδειξη της Ταυτότητας Τόπου και χαρακτηριστικά Καινοτόμου Σχεδιασμού τετραπλής έλικας».
Από το “πρΟΤΑση” παραβρέθηκαν οι τεχνοκράτες και στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών Κίμωνας Σιδηρόπουλος, Βάσω Μασούρα και Δέσποινα Νάσαινα. Για λογαριασμό της ομάδας συντονισμού του Έργου την ενημέρωση πραγματοποίησαν οι ερευνητές Μιχάλης Μπούργος και Μιχάλης Παναγιωτάκης.
Τα μέλη της συντακτικής ομάδας της διμηνιαίας επιθεώρησης “πρΟΤΑση” και στελέχη – επιστήμονες του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσαν εξ αρχής τη στήριξη του εγχειρήματος που συνδέεται με το Παλαιοντολογικό Πάρκο Πικερμίου και την πρόθεσή τους να συμβάλουν σε αυτό, στην τεκμηρίωση και την επικοινωνία, με το στελεχιακό και επιστημονικό τους δυναμικό.
Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε στοχευμένη συζήτηση σε βάθος, σχετική με τους άξονες και τα κρίσιμα ζητήματα του έργου, καθώς και τα χαρακτηριστικά της δυναμικής σχέσης που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στη διοίκηση και την έρευνα, όπως και της ιδιαίτερης σημασίας, στη συνολική διαδικασία, που οφείλουν όλοι να αποδώσουν στην κοινωνία των πολιτών.
Η συνεργασία αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό συναντήσεων – διαδραστικών συζητήσεων, με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των ελίκων της καινοτομίας τετραπλής έλικας. Επιστημονική κοινότητα, τεχνοκράτες, διοίκηση, πολίτες, επιχειρήσεις, συλλογικότητες, ΜΜΕ, καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν από κοινού το Θεματικό Πάρκο Παλαιοντολογίας στο Πικέρμι, ένα σύγχρονο και εμβληματικό έργο καινοτομίας.